DÉCAAR is dierproefvrij!

DÉCAAR is dierproefvrij!

Er is tegenwoordig geen geldige reden meer om producten voor menselijk gebruik op dieren te testen. De alternatieven voor dierproeven zijn beschikbaar en blijken nauwkeuriger en betrouwbaarder te zijn dan het gebruik van cavia’s of konijnen. Zo is het mogelijk om cosmetica te testen op een synthetische huid, een echte huid die is gedoneerd of door te testen op vrijwilligers.

Synthetische huid

Een synthetische huid is zo ontwikkeld, dat het sprekend lijkt op de fysieke en chemische structuur van de menselijke huid. Sommigen van deze huiden zijn driedimensionale reële structuren en andere bevatten alle wiskundige informatie in een computer.

Wetenschappers hebben menselijke cellen laten groeien tot klein huidweefsel in reageerbuizen in het laboratorium. Deze in vitro-mogelijkheid staat ons, de cosmetica producent, toe om te testen op hoe een werkstof reageert op de huid. Zorgt het voor irritatie, verschijnt er roodheid of ontstaat er een ander effect? Dezelfde test kan virtueel worden uitgevoerd met behulp van geavanceerde correlatiemodellen, die kijken naar de reactie van de huid op nieuwe stoffen met een nauwkeurigheid van 90 tot 95%.

Gedoneerde huid

Het is mogelijk om menselijke huid te doneren na een cosmetisch/chirurgische ingreep. Er zijn speciale bedrijven die deze huid verwerken in testkits. Waardoor de cosmetica industrie geen dieren meer hoeft te gebruiken.

Microdosering op menselijke vrijwilligers

Microdosing bestaat uit het toepassen van zeer kleine en verschillende hoeveelheden stof op de huid, van menselijke vrijwilligers om de effecten op cellulair niveau te testen. Dit is een zeer efficiënte manier om te kijken naar de reactie van verschillende huidtypes op een cosmeceutisch product, dat testen op dieren vervangt.

Bij DÉCAAR producten is er sprake van nul dierlijke wreedheid

Dat wij als DÉCAAR niet op dieren testen ligt in lijn met onze filosofie, namelijk het creëren van veilige en efficiënte huidverzorgingsproducten en treatments, die voldoen aan de eisen van onze klanten.Copyright © DÉCAAR. Alle rechten voorbehouden.