Hyaluronzuur: fontein van de jeugd

Hyaluronzuur: fontein van de jeugd

De laatste tijd lijken trend ingrediënten zich steeds sneller op te volgen binnen de cosmeticabranche. Daar waar peptiden eerst helemaal het ding waren, werden toen antioxidanten onze grootste vriend. Van Retinol (vitamine A) gingen we naar collageen. Hyaluronzuur is ook zeker zo een trend ingrediënt, maar wel een waarvan de werking is bewezen. Hyaluronzuur herstelt de huid met tekort aan vocht en is daarmee eigenlijk geschikt voor ieder huidtype. Zolang mogelijk genieten van een jeugdige en gezonde huid? Zorg dat jouw skincare hyaluronzuur bevat!

Het belang van hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een van nature voorkomende stof in de huid met de consistentie van een viskeuze gel (dikke gel), bekend om zijn verbluffende vermogen om meer dan 1000 keer zijn gewicht in vocht vast te kunnen houden. Hierdoor is het een uitstekende vochtbindende werkstof .

Hyaluronzuur zorgt voor de volgende effecten:

  • Verbetering van het vochtgehalte, voor langdurige en intense hydratatie
  • Herstelt de natuurlijke barrière van de huid om te beschermen tegen schade door vrije radicalen, voor een stralende huid zonder onzuiverheden
  • Herstellen van oppervlakteschade om een onmiddellijk jeugdiger uiterlijk te bevorderen
  • Vermindert tekenen van veroudering door fijne lijntjes en rimpels op te vullen
  • Lichtgewicht, wat betekent dat het geen vette of gevoelige huidtypen verergert
  • Veilig om te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding

Naarmate we ouder worden, verliezen we op een natuurlijke wijze collageen en hyaluronzuur, waardoor de huid gemakkelijk uitdroogt en er sneller ouder uitziet. Bovendien kunnen barre weersomstandigheden, de verwarming tijdens de wintermaanden, bepaalde huidverzorgingsproducten en onderliggende huidaandoeningen schade in de beschermende huidbarrière veroorzaken, waardoor water uit de huid kan ontsnappen.

Het creëren van een op maat gemaakt huidverzorgingsregime met hydraterende producten waar o.a. hyaluronzuur in is verwerkt helpt de huid weer gezond te maken.

Hyaluronzuur in DÉCAAR producten

Hyaluronzuur is een belangrijk ingrediënt in onze twee topproducten: Elixir Serum en Oxygen Hydro 24hr .

DÉCAAR Elixir Serum

Een nieuwe generatie ingrediënten wordt gebruikt in de formule van DÉCAAR’s Elixir Serum, voor het onmiddellijke effect van huidverlichting. Het vermindert effectief rimpels, stimuleert de collageenproductie, hydrateert de huid en beschermt tegen schadelijke externe factoren. Dit sterk geconcentreerde serumelixer heeft samen met zijn verstevigende eigenschappen, een zijdeachtige, delicate, niet-vette textuur en een aangename geur. Breng zowel in de ochtend als avond aan na het reinigen van de huid en nadat de DÉCAAR Oxygen gel is aangebracht.

DÉCAAR Oxygen Hydro 24hr

DÉCAAR Oxygen Hydro 24hr is een gemakkelijk opneembare, licht getextureerde crème, geschikt voor zelfs de meest delicate huiden, die het herstel van de hydrobalans van de huid en een intense cellulaire revitalisatie garandeert. Het is een crème die uitermate geschikt is om te gebruiken na bijvoorbeeld de DÉCAAR Algen peeling en de DÉCAAR Deep Phyto peel. Dankzij de synergie van de hydraterende en revitaliserende eigenschappen. Breng aan na de Oxygen gel om de huid te hydrateren, verzachten en in balans te brengen.

Benieuwd naar de DÉCAAR Elixir Serum en Oxygen Hydro?Copyright © DÉCAAR. Alle rechten voorbehouden.