Maskne, zo kom je ervan af!

Maskne, zo kom je ervan af!

Het dragen van mondkapjes is momenteel niet weg te denken en is helaas de normaalste zaak van de wereld. Maar het langdurig dragen van een mondkapje kan wel een vervelend effect op de huid geven, zoals; roodheid, ontstekingen en ook maskne. Het niet dragen van een mondkapje is momenteel geen optie, maar het aanpassen van je huidverzorging wel.

Maskne, wat is dat?

‘Maskne’ is precies hoe het klinkt: acne en onrust veroorzaakt door het dragen van een mondkapje. Dermatologen noemen deze aandoening ‘acne mechanica’, wat verwijst naar irritatie veroorzaakt door hitte, druk en wrijving. Het is dus zeker iets wat al langer bestaat, alleen door het dragen van mondkapjes hebben meer mensen hier nu last van.

Op een normale dag hopen zich olie, zweet en dode huidcellen op onze huid op. Wanneer we een mondkapje dragen, wrijft het tegen ons gezicht en houdt het juist die onzuiverheden in onze poriën vast, samen met make-up en andere invloeden van buitenaf. Voeg warmte en vochtigheid toe aan de mix en het is de perfecte omgeving voor bacteriën om zich te nestelen. Het resultaat? Verstopte poriën en acne, zelfs als jij gewoonlijk een gladde en gezonde huid hebt.

Wat te doen aan maskne?

We hebben de afgelopen periode aan veel dingen moeten wennen en het dragen van mondkapjes is daar een van. Of je nu last hebt van vervelende puistjes of niet, het is belangrijk om de huid onder je mondkapje mooi en gezond te houden. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door je huid en mondkapje regelmatig te reinigen en huidverzorgingsproducten te gebruiken.

DÉCAAR Anti-maskne kit

DÉCAAR biedt een set van producten aan die de huid ten eerste goed reinigen en daarnaast de huid ook verzorgen. Ze voorkomen daarbij het verder ontwikkelen van maskne. Het belangrijkste is om de huid goed schoon te houden, zo voorkom je huidproblemen en irritaties.

DÉCAAR Purifying Cleansing Gel

Begin je reinigingsroutine met de Purifying Cleansing Gel, deze verwijdert vuil en onzuiverheden op een effectieve wijze. De Purifying Cleansing Gel bevat onder andere synbiotica die er voor zorgen dat de roodheid en irritatie van de huid wordt vermindert.

DÉCAAR Phyto Lotion

Na het reinigen van de huid willen we de pH-waarde weer in balans brengen, dit doen we door gebruik te maken van de Phyto Lotion. Tevens zorgt de Phyto lotion ervoor dat poriën minder snel verstopt raken, door het salicylzuur wat er aan is toegevoegd.  

DÉCAAR Anti Acne-antiseptic Mask

Wist je dat een masker 8 keer hoger geconcentreerd is dan je crème? Wanneer je twee keer per week een masker aanbrengt, krijgt je huid een boost aan werkstoffen. Het Anti Acne-antiseptic Mask zit in een handig zakje, welke je in zijn geheel op de huid aan kunt brengen. In dit masker zit salicylzuur verwerkt, wat wordt beschouwd als een keratolytische medicatie. Hierdoor is dit masker het perfecte middel voor een milde peeling van de huid. Het salicylzuur is in staat cellen los te weken en te verwijderen, waarbij mee-eters effectief worden verminderd en we de maskne tegen kunnen gaan.

DÉCAAR Anti-Acne Cream 24hr

Om de huid goed in conditie te houden, is het belangrijk om deze van de juiste werkstoffen te voorzien. In het geval van maskne doen we dit met de Anti-Acne Cream 24hr. De eucalyptus bladolie die aan deze crème is toegevoegd, heeft een sterk antiseptische werking die er voor zorgt dat de acne tegen wordt gegaan. Daarnaast zit er niacinamides in, ook wel vitamine B3 genoemd,  welke ontstekingsremmend werk. Het zorgt er ook voor dat de huid beter vocht vasthoudt. Dit is een belangrijk aspect, want als de huid niet voldoende vocht bevat, zal de huid ook meer moeite hebben om aan andere problemen te werken.

Voorlopig zijn we nog niet af van het dragen van mondkapjes, dus is het belangrijk om de huid goed te verzorgen, ook als deze “verstopt” zit.

Gebruik hiervoor de DÉCAAR Maskne kit!

 

 Gerelateerde producten

Copyright © DÉCAAR. Alle rechten voorbehouden.