Pigmentvlekken: preventie en behandeling

Pigmentvlekken: preventie en behandeling

Pigmentvlekken kunnen zeer storend zijn en je ouder maken dan je bent. Je huid wordt onvermijdelijk blootgesteld aan factoren die ertoe kunnen leiden dat er in bepaalde gebieden meer melanine wordt geproduceerd. Dit ongelijkmatige donker worden van de huid staat bekend als hyperpigmentatie. De donkere vlek of vlekken kunnen je een vermoeide uitstraling geven die soms wordt geassocieerd met veroudering. Het goede nieuws is dat als je de oorzaken kent, je de vorming van donkere vlekken kunt minimaliseren. Er zijn zelfs behandelingen beschikbaar om de schade ongedaan te maken.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Enkele factoren die ervoor zorgen dat het pigment dat verantwoordelijk is voor de huid en haarkleur ongelijk over de huid wordt geproduceerd, zijn:

  • Laesies van acne of littekens
  • Verhoogde hormoonstimulatie tijdens de zwangerschap of als reactie op medicatie
  • Blootstelling aan UV-licht
  • Giftige stoffen in de lucht

Preventie en behandeling van pigmentvlekken

De ongelijkmatige teint als gevolg van een overproductie van melanine kan worden voorkomen door veel water te drinken, dagelijks zonnebrandcrème aan te brengen, te exfoliëren, te hydrateren, elke dag de huid te reinigen en natuurlijke ingrediënten te gebruiken die jouw huid een egaal uiterlijk geven.

Brightening Line van DÉCAAR – pigmentvlekbehandeling

Bij DÉCAAR hebben we een reeks producten voor het verkrijgen van een heldere, jeugdige en egale huid, namelijk de Brightening Line. De lijn is gemaakt van vier producten die verschillende stappen omvatten om hyperpigmentatie te voorkomen en te behandelen. De producten verminderen donkere vlekken en pigment en reduceren zichtbaar de tekenen van huidveroudering zoals rimpels en lijnen.

DÉCAAR  Brightening Mask

Bevat verhelderende ingrediënten die een uitgebreide therapie bieden voor het verlichten van irritatie, roodheid en pigmentvlekken.

DÉCAAR Exfoliating serum

Voorkomt het verkleuren van de huid door zijn zacht exfoliërende activiteit en sterke antioxiderende eigenschappen. Alleen plaatselijk op de pigmentvlek of verkleuring aanbrengen.

DÉCAAR Brightening Cream 24 uur

Bevat premium geselecteerde kruidenextracten die gericht zijn op hyperpigmentatie en die de huid hydrateren, de uitstraling verbeteren en de elasticiteit van de huid bevorderen.

DÉCAAR Brightening Cream SPF50

De meest innovatieve zonnebrandcrème van DÉCAAR elimineert donkere vlekken en voorkomt fotoveroudering.Copyright © DÉCAAR. Alle rechten voorbehouden.