Wat zijn cosmeceuticals?

Wat zijn cosmeceuticals?

Wat zijn cosmeceuticals?

Cosmeceuticals zijn cosmeticaproducten met kleinere moleculaire structuren en een betere huiddoordringbaarheid. Hierdoor beïnvloeden cosmeceuticals de manier waarop levende cellen functioneren. Je kan cosmeceuticals zonder recept kopen, maar dit betekent niet dat ze altijd veilig voor je zijn om te gebruiken. Ze zijn nog krachtiger dan cosmetica, daarom is passend advies van een DÉCAAR-specialist altijd aan te raden.

Wat maakt een huidverzorgingsproduct veilig?

Het is belangrijk om te weten dat bijna iedere stof die je op je huid aanbrengt, uiteindelijk ook in het bloed en de bloedbaan terecht komt. Chemicaliën zoals parabenen en sulfaten zijn twee voorbeelden van stoffen die al jarenlang worden gebruikt in producten voor persoonlijke verzorging. Zonder dat we worden gewaarschuwd over hun effecten op de menselijke fysiologie. Parabenen voorkomen de groei van microben in de vochtige omgeving van een badkamer. Sulfaten zijn effectieve reinigings- en schuimmiddelen. Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen; niet echt huidvriendelijk dus.

Er zijn andere ingrediënten die deze twee ingrediënten zeer goed kunnen vervangen, waardoor de “parabeen- en sulfaatvrije” trend is ontstaan.

Is parabeen-vrij veilig genoeg?

Niet alle parabenenvrije producten zijn veilig. Parabenen kunnen worden vervangen door andere chemicaliën die ook mogelijk schadelijk zijn. De veiligste route zou zijn om natuurlijke stoffen te gebruiken die de groei van schimmels en bacteriën voorkomen. Er is een reeks essentiële oliën en extracten uit verschillende delen van verschillende planten die antimicrobiële eigenschappen hebben.

In onze producten gebruiken we alleen de meest natuurlijke en dermatologisch veilige substanties om ervoor te zorgen dat je huidverzorgingsproduct vrij van bacteriën blijft, zonder nadelige gevolgen voor je gezondheid.

Verschil actieve werkstoffen en hulpstoffen

Werkzame (of actieve) stoffen zijn de ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor de werking van een cosmeticaproduct.  Hulpstoffen zijn de stoffen waar de huid op zich geen baat bij heeft, maar die noodzakelijk zijn voor de stabiliteit van het cosmeticaproduct zelf.

Hoe onveilig kan actief zijn?

Niet alle actieve ingrediënten zijn veilig. Er zijn biologisch actieve ingrediënten gevonden in cosmeceuticals die je huid kunnen verbranden of een schadelijke reactie kunnen veroorzaken. 

De producten van DÉCAAR zijn actief EN veilig. DÉCAAR wordt vervaardigd met behulp van actievenatuurlijke ingrediënten die veilig zijn voor je huid, lichaam en voor het milieu.

Klik hier voor een DÉCAAR-specialist in jouw buurt!Copyright © DÉCAAR. Alle rechten voorbehouden.