Waterstofperoxide

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide, het geheime wapen bij huidverbetering

Waterstofperoxide in je crème of andere huidverzorgingsproducten klinkt misschien een beetje gek, maar dat is het eigenlijk helemaal niet! Deze werkstof wordt namelijk al jaren gebruikt bij het verminderen van ontstekingen, omdat het een antibacteriële werking heeft. Het is volledig veilig voor de huid en zorgt voor verbluffende verbetering van bijvoorbeeld acne.

Wist je dat waterstofperoxide in onze signature treatment zit? Daarom is de DÉCAAR Algen Peeling dé optie voor het zichtbaar verbeteren van jouw huid! Lees alles over waterstofperoxide en over hoe dit jouw huid verbetert in deze blog!

Wat is waterstofperoxide
Om te weten wat waterstofperoxide op de huid doet, is het goed om te weten wat waterstofperoxide precies is. Waterstofperoxide is een verbinding van waterstof en zuurstof en wordt ook wel zuurstofwater (H2O2) genoemd. Het molecuul heeft dus één zuurstofatoom meer dan water. Water en zuurstof zijn de twee basiselementen van het leven. Het menselijk lichaam bestaat voor 70% tot 80% uit water. Water bestaat vervolgens weer voor 89% uit zuurstof. Hierdoor bestaat je lichaam gemiddeld uit 62% tot 71% uit zuurstof, wat hiermee het meest voorkomende element is.

Tevens produceert ons lichaam kleine hoeveelheden waterstofperoxide om witte bloedcellen aan te trekken naar gebieden waar een infectie is. Vanwege zijn desinfecterende eigenschappen doodt waterstofperoxide bacteriën. Niet alleen op de huid, maar ook in ons lichaam.

Waterstofperoxide en acne
Acne beperkt zich helaas niet alleen tot de puberteit. Het kan ook in andere levensfases voorkomen, zoals bij vrouwen tijdens de menstruatie het geval kan zijn, maar ook als je veel stress hebt, bepaalde medicatie gebruikt of een voedingspatroon hebt dat veel vet, suikers of eiwitten bevat.

Een ontsteking ontstaat doordat een porie verstopt raakt met bijvoorbeeld talg en dode huidcellen.  Doordat de acnebacterie die op de huid en in de porie aanwezig is wordt afgesloten van zuurstof, geef je deze de kans zich te gaan vermenigvuldigen. Dit zorgt voor ontstekingen.

De waterstofperoxide in de DÉCAAR Algen Peeling werkt op twee manieren tegen acne:

  • Het zorgt ervoor dat de huid open gaat staan, waardoor er zuurstof in de poriën komt. Ontstekingsprocessen worden zo gestopt.
  • De waterstofperoxide doodt de acnebacterie.

Waterstofperoxide niet alleen in cosmetica
Naast dat waterstofperoxide in cosmetica wordt gebruikt  zou het ook in iedere eerste hulpkoffer moeten zitten. Het is tenslotte in tal van situaties nuttig om bij de hand te hebben. Maar er zijn meer toepassingen van waterstofperoxide dan alleen maar het desinfecteren van wondjes. Het wordt gebruikt bij het bleken van tanden, het oplichten van haar en als onderdeel van lenzenvloeistof.

Waterstofperoxide en de DÉCAAR Algen Peeling
Naast de huidverbeterende algen -en kruidenextracten bevat de DÉCAAR Algen Peeling ook 3% waterstofperoxide. Waarom? Omdat het een ingrediënt is dat al vanaf 1818 wordt toegepast vanwege zijn desinfecterende eigenschappen en het vermogen heeft om de acnebacterie tegen te gaan. Doordat waterstofperoxide een lichaamseigen stof is, kan dit alleen maar meer ten goede komen aan het genezingsproces van onze huid. Door de combinatie van alle verschillende algen, kruidenextracten en de waterstofperoxide, krijgen we acne met zichtbare resultaten weer onder controle. Het resultaat is een stralend mooie en egale huid.

DÉCAAR Paris is marktleider op het gebied van Algen- en kruidenpeelings. Wij hebben al duizenden mannen en vrouweng geholpen bij het zichtbaar verminderen en zelfs verhelpen van hun huidprobleem (zoals acne). Onze Algen Peeling wordt in meer dan 600 instituten door heel Nederland aangeboden.

*De Algen Peeling is een behandeling die alleen door een gecertificeerd DÉCAAR specialist mag worden uitgevoerd. Wil jij de Algen Peeling ondergaan? Klik hier voor een DÉCAAR specialist bij jou in de buurt.Copyright © DÉCAAR. Alle rechten voorbehouden.