De huid voorbereiden op de weersverandering: Lente Regime

De huid voorbereiden op de weersverandering: Lente Regime

Na een lange, koude winter verlangen we allemaal naar de warmte van de lente. Helaas komen weersveranderingen van koud naar warm met hun eigen uitdagingen. Jaarlijks lijden naar schatting 235 miljoen mensen aan allergieën. Het zijn niet alleen de longen die kunnen lijden tijdens de wisselende seizoenen, maar ook jouw huid. Veranderingen in temperatuur, pollengehaltes, vochtigheid en blootstelling aan de zon tijdens de lente kunnen grote schade aanrichten aan jouw huid, wat irritatie en puistjes kan veroorzaken, terwijl de bestaande huidproblemen worden verergerd.

Ontdek wat er met je huid gebeurt door het veranderende weer en hoe je het door de overgang kunt verlichten met DÉCAAR-producten voor thuis.

Hoe beïnvloedt lenteweer de huid?

Het lenteweer kan net zo volatiel zijn als de winter, heen en weer gaande van mooie zonnige dagen tot harde stortbuien met waaiende wind. Op die zonnige dagen wil je zoveel mogelijk buiten zijn, maar meer buiten betekent meer UV-blootstelling. Dit kan met name schadelijk zijn voor je huid als je nog niet helemaal uit de gewoonte bent elk stukje blootgestelde huid te bedekken om de kou buiten te houden.

Schommelingen in lentetemperaturen kunnen ook tot problemen leiden. Als de zon schijnt en je merkt dat je geniet van het warme weer, kun je de kans grijpen om eindelijk naar buiten te gaan en te gaan hardlopen of wandelen. Actiever zijn betekent vaak meer zweet dan je lichaam de afgelopen maanden gewend is en dat kan leiden tot verstopte poriën en puistjes. De combinatie van meer lichaamsbeweging, meer zweten en verhoogde luchtvochtigheid kan ook de olieproductie van uw huid verhogen, wat deze en andere bestaande huidproblemen nog kan verergeren. Als u last heeft van allergieën, zult u merken dat u met alles te maken heeft, van jeukende ogen tot een loopneus, wat betekent dat uw vaker met uw handen in uw gezicht zit. 

Wanneer dat gebeurt, kunnen bacteriën en vuil gemakkelijk worden overgedragen op je huid, waar ze kunnen bijdragen aan een groot aantal huidproblemen.

Hoewel de lente een groot aantal huidobstakels heeft om te vermijden, zijn er voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om uw jeugdige gloed gaande te houden.

DÉCAAR Routine

Het behouden van een heldere en stralende huid heeft alles te maken met consistentie. Het gebruik van de juiste producten voor uw huidtype en het volgen van een huidverzorgingsroutine is de beste manier om te gaan. Hier zijn enkele DÉCAAR-producten die u thuis kunt gebruiken om uw huid voor te bereiden op de lente en om deze tot ver in de zomer te laten gloeien:

Zuiverende reinigingsgel – Een milde reiniger voor een vette geïrriteerde huid met verstopte poriën of tekenen van acne. Verwijdert vuil, vervuiling en make-up waardoor elk huidtype fris, zacht en comfortabel aanvoelt.

Elixir Serum – Herstel je huid tegen de schadelijke effecten van de winter met dit voedzame serum. Het versterkt de effecten van uw dagelijkse vochtinbrengende crème om de huid te voeden en regenereren, en verzacht tegelijkertijd het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels.

Oxygen Gel – Bescherm uw huid tegen het veranderende weer en seizoensgebonden allergieën met dit beschermende concentraat. Dit product versterkt de effecten van uw dagelijkse vochtinbrengende crème, verbetert de weerstand van uw huid tegen externe agressors (zoals vervuiling) en versterkt de natuurlijke beschermende barrière.

Oxygen Hydro 24hr – Deze gemakkelijk opneembare crème met lichte textuur garandeert het herstel van de hydrobalans van de huid en een intense cellulaire revitalisatie.

Energizing Eye Cream – Deze regenererende cremé herstelt schade aan alle huidtypen, revitaliseert en remineraliseert de huid om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Dit vitamine-bevattende elixer, dat een intensieve hydraterende werking biedt, verbetert de microcirculatie en biedt een effectieve oplossing tegen wallen en andere tekenen van veroudering en vermoeidheid rond de ogen.

Oxygen Cream SPF 30 – Bescherm uw huid voordat u de zon in gaat met SPF 30, een breedspectrum zonnebrandcrème met een gemiddeld spectrum voor alle huidtypes. Dit product is geschikt voor zowel gezicht als lichaam en filtert schadelijke UVA- en UVB-stralen met het extra voordeel van krachtige hydraterende en voedende ingrediënten.Gerelateerde producten

Copyright © DÉCAAR. Alle rechten voorbehouden.