Pigmentvlekken effectief behandelen

Pigmentvlekken effectief behandelen

Pigmentvlekken, ze laten je er ouder uitzien dan dat je in werkelijkheid bent. De donkere vlekjes op ons lichaam en gezicht kunnen daarom als storend worden ervaren. Wens jij verlost te zijn van pigmentvlekken? Lees dan deze blog met een aantal effectieve tips, waarmee pigmentvlekken worden voorkomen en het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken wordt verhinderd.

Pigmentvlekken, hoe ontstaan die?

Voordat we je een aantal goede tips kunnen geven voor het verminderen én voorkomen van pigmentvlekken, is het belangrijk om je een klein stukje meer te vertellen over hoe pigmentvlekken nu precies ontstaan.

Een pigmentvlek ontstaat onder invloed van de zon op onze huid. De pigmentcellen (melanocyten) worden geactiveerd zodra de huid in contact komt met zonnestralen. Het pigment wordt aangemaakt door ons lichaam, om ons te kunnen beschermen tegen de (schadelijke) UV-straling. Het bruiner worden van de huid is dus een beschermingsmechanisme.

Wanneer de pigmentcellen ‘in de war’ raken, wordt het pigment niet gelijkmatig over de huid verdeeld, maar komt dit op één plekje te zitten, wat zich uiteindelijk vormt tot een pigmentvlek.

Soorten pigmentvlekken

Je kunt last hebben van verschillende soorten pigmentvlekken. Bijvoorbeeld moedervlekken. Deze donkere vlekjes zijn aangeboren, zij kunnen verschillende afmetingen en vormen aannemen en vaak spreken we hier over ‘schoonheidsvlekjes’.

Een zwangerschapsmasker (melasma) ontstaat door hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap. De aanmaak van pigment raakt in dit geval verstoord, waardoor er een vermeerdering van donkere vlekjes zichtbaar is op voornamelijk het voorhoofd, de wangen en rond de lippen.

De pigmentvlekken die ontstaan door de hoeveelheid zon op onze huid, noemen we ouderdomsvlekken. Dit is de vorm van pigmentatie die je eigenlijk echt moet vermijden en waar je, als je er al last van hebt, iets aan wilt (laten) doen.

Pigmentvlekken behandelen

Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk om pigmentvlekken minder zichtbaar te maken of zelfs te doen laten verdwijnen. Daarnaast zijn er ook bepaalde werkstoffen in cosmetica die het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken voorkomen.

Pigmentvlekken verminderen

De DÉCAAR Algen Peeling is een behandeling die heel goed werkt bij het verminderen van pigmentvlekken en verkleuringen. Normaal gesproken doet de huid er 28 tot 30 dagen over om nieuwe cellen aan te maken. Door de DÉCAAR Algen Peeling maakt de huid in slechts 10 dagen deze cellen aan. Door dit proces worden pigmentvlekken minder goed zichtbaar. Ook voor het behandelen van het zwangerschapsmasker is de Algen Peeling ideaal.

De Illuminating Line van DÉCAAR is een speciale lijn gemaakt voor de pigmentgevoelige huid. De productlijn bevat vijf verschillende producten, met specifieke doelen, maar waarbij het verminderen van pigmentvlekken centraal staat.

DÉCAAR Lumi Drops Serum

Deze multifunctionele en hydraterende CC-booster met niacinamide en hyaluronzuur is speciaal ontworpen voor het verkrijgen van een egale teint. Daarnaast beschikt het over indrukwekkende huidverjongende eigenschappen.

DOEL:

 • Egaliseert de huidskleur.
 • Minimaliseert grove poriën.
 • Geeft een stralende gloed.

DÉCAAR Lumi CC Booster

Een snelwerkende formule die de celvernieuwing ondersteunt voor een gladde huid. Voorzien van Eclipta Prostrata-extract om de doffe huid zichtbaar op te helderen.

Doel

 • Beperk de melanine productie.
 • Verhoogt de collageen productie.
 • Egaliseert de teint.

DÉCAAR Pigment Booster Complex

Dit pigmentboostercomplex helpt het verschijnen van donkere vlekjes te verminderen en een gepigmenteerde huid te egaliseren.

DOEL:

 • Vermindert overpigmentatie.
 • Verhoogt de elasticiteit van de huid.
 • Voorkomt fotoveroudering.

DÉCAAR Advanced Luminous SPF50

Een lichtgewicht crème die de huid beschermt tegen beschadiging door de zon. Het hydrateert, verheldert en is gemakkelijk te matchen met elke huidskleur en geeft een gelifte, goed uitgeruste en natuurlijk stralende look.

DOELEN:

 • Beschermt tegen UVA en UVB.
 • Voorkomt pigmentatie.
 • Geeft de huid een stralende gloed.
 • Pigmentvlekken voorkomen.

DÉCAAR Dream Glow Cream

Een luxe en verhelderende crème die de huid zichtbaar verheldert en donkere vlekken en oneffenheden vermindert. De huid ziet er stralend en gezond uit. Het zorgt voor een diepe hydratatie om dofheid, zonschade, fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

DOEL:

 • Verheldert de huid zichtbaar.
 • Vermindert verkleuring.
 • Egaliseert de huidteint.

DÉCAAR Lumi Intimate Cream

Een krachtige formule met bloemenextracten om verkleurde en gepigmenteerde intieme zones te helpen verminderen.

DOEL:

 • Remt de melanineproductie.
 • Verbetert de gelijkmatigheid van de huidskleur.
 • Vermindert verkleuring.

Pigmentvlekken voorkomen

Het allerbelangrijkste waar je rekening mee dient te houden wanneer je pigmentvlekken wilt voorkomen, is het beschermen van de huid tegen UV-straling. Deze straling is niet alleen verantwoordelijk voor het ontstaan van pigmentvlekken, maar zorgt daarnaast ook voor vroegtijdige huidveroudering.

UV-straling bestaat uit drie type straling, namelijk UVA, UVB en UVC. UVC-straling wordt door de ozonlaag tegengehouden en bereikt de aarde niet.

UVA-straling dringt tot diep in onze huid door, waar het zorgt voor onherroepelijke beschadiging van onze cellen. Deze schade is dus helaas niet meer terug te draaien. UVA-straling zorgt voor rimpels, verkleuringen en een algehele achteruitgang van de huid.

Denk je niet te hoeven smeren met een SPF als de zon niet schijnt? Dan ga je hier helaas de mist in… UVA-straling dringt door het wolkendek heen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld het raam. Het kan dus zo zijn dat wanneer je de hele dag achter een zonnig raam hebt gezeten, de huid beschadigd is door deze straling. Bescherm altijd je huid, ook wanneer de zon niet schijnt of wanneer je binnen zit, maar wel in de volle zon.

UVB-straling dringt minder diep de huid in dan UVA-straling, maar zorgt wel voor verbranding van de huid. Hoe snel je verbrandt is afhankelijk van jouw huidtype. Daarnaast bepaalt ook de stand van de zon hoe snel je een pijnlijke, rode gloed hebt.

Het verschil tussen UVA en UVB straling zit hem dus in hoe diep de straling in je huid doordringt en hoe de straling jou bereikt.

Bepaalde werkstoffen in cosmetica hebben de specifieke eigenschap dat zij het ontstaan van nieuw pigment voorkomen, doordat zij in staat zijn de melanineproductie te remmen.

Hexylresorcinol

Een molecuul dat van nature aanwezig is in de zemelen van rogge en andere granen. Het wordt al heel lang gebruikt in de voedingsindustrie om verse voeding minder snel bruin te laten worden. Het blijkt dat Hexylresorcinol ook in cosmetische producten werkt als een "anti-bruiningsmiddel". Het is een behoorlijk goed onderzocht molecuul met significante tyrosinase (het beroemde enzym dat nodig is om melanine te produceren) remmende eigenschappen.

Hexylresorcinol vind je terug in de Lumi Intimate Cream, Advanced Luminous SPF 50, Pigment Booster Complex en de Dream Glow Cream.

 Copyright © DÉCAAR. Alle rechten voorbehouden.